Başvuru Şartları ve Kabul Kriterleri

Yönetim Bilişim Sistemleri Doktora programı 2017/2018 1. Dönem kontenjanı 5 kişidir.

• Başvurular her yıl akademik takvimde belirtilen tarihlerde  Kayıt İşleri Müdürlüğüne yapılır.
  • 2017/2018 1. Dönem için başvuru tarihleri: 3-20 Nisan2017'dir.

Başvuru için aşağıdaki şartların yerine getirilmesi gerekir:

• Tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya 06.02.2013 öncesi girişli YBS veya eşdeğeri bir tezsiz yüksek lisans programı mezunu olmak.
  • Yüksek lisans eğitimini en az 3.20/4.00 veya denk bir genel not ortalaması ile bitirmiş olmak.
  • Lisansüstü Eğitim Sınavı'ndan (ALES'den) EA puan türünde en az 77 puan veya GMAT'ten en az 600 puan veya (GRE  Sayısaldan en az 155) puan almak.
  • Aşağıdaki belgeleri kayıt sırasında elektronik olarak sisteme eklemek:
    • 4 yıllık bir üniversiteden alınmış lisans diploması ve yüksek lisans diploması (yüksek lisans derecesinde mezuniyet durumunda olan adayların bu durumlarını belgeleyen resmi bir yazı).
    • Adayların lisans ve yüksek lisans eğitimleri sırasında almış oldukları dersleri ve notları gösteren resmi bir belge.
    • Üniversitece kabul edilen ve İngilizce seviyesini gösteren, YADYOK tarafından onaylanmış belge.
    • İki adet akademik referans mektubu (Boğaziçi Üniversitesi, Yönetim Bilişim Sistemi Bölümü mezunları dışındakiler için).
    • Adayın araştırma konusunu içeren 3-5 sayfalık İngilizce niyet mektubu.
    • Kayıt İşleri Müdürlüğü'nce istenen diğer belgeler.

Bilim Sınavı Tarihleri:

• 8 Mayıs 2017 Pazartesi 10:00 yazılı sınav (Hisar Kampüs, HKB 231).
  • 11 Mayıs 2017 Perşembe 16:00 sözlü sınav (Hisar Kampüs, HKB 212-213).

Doktora Bilim Sınavı içeriği için tıklayınız.

Not: Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü, Hisar Kampüs Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu B Bloktadır.