Başvuru Şartları ve Kabul Kriterleri

Yönetim Bilişim Sistemleri Doktora programı 2021/2022 1. Dönem kontenjanı 5 kişidir (Dil hazırlık sınıfı kontenjanı yoktur). Program 2021/2022 Bahar Dönemi için yeni öğrenci kabul etmeyecektir.

• Başvurular her yıl akademik takvimde belirtilen tarihlerde  Kayıt İşleri Müdürlüğüne yapılır.
  • 2021/2022 1. Dönem için başvuru tarihleri: 26 Nisan - 21 Mayıs 2021'dir.

Başvuru için aşağıdaki şartların yerine getirilmesi gerekir:

• Tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya 06.02.2013 öncesi girişli YBS veya eşdeğeri bir tezsiz yüksek lisans programı mezunu olmak.
  • Yüksek lisans eğitimini en az 3.20/4.00 veya denk bir genel not ortalaması ile bitirmiş olmak.
  • Lisansüstü Eğitim Sınavı'ndan (ALES'den) EA puan türünde en az 77 puan veya GMAT'ten en az 600 puan veya (GRE  Sayısaldan en az 155) puan almak.
  • Aşağıdaki belgeleri kayıt sırasında elektronik olarak sisteme eklemek:
    • 4 yıllık bir üniversiteden alınmış lisans diploması ve yüksek lisans diploması (yüksek lisans derecesinde mezuniyet durumunda olan adayların bu durumlarını belgeleyen resmi bir yazı).
    • Adayların lisans ve yüksek lisans eğitimleri sırasında almış oldukları dersleri ve notları gösteren resmi bir belge.
    • Üniversitece kabul edilen ve İngilizce seviyesini gösteren, YADYOK tarafından onaylanmış belge.
    • İki adet akademik referans mektubu (Boğaziçi Üniversitesi, Yönetim Bilişim Sistemi Bölümü mezunları dışındakiler için).
    • Adayın araştırma konusunu içeren 3-5 sayfalık İngilizce niyet mektubu.
    • Kayıt İşleri Müdürlüğü'nce istenen diğer belgeler.

Bilim Sınavı Tarihi:

• Yazılı Sınav: 3 Haziran 2021 Perşembe, 17:00

Belirtilen materyallerdeki konularla ilgili Zoom uzerinden yazılı sınav yapılacaktır.

Doktora bilim sınavı içeriği için tıklayınız.

• Sözlü Sınav (Mülakat): 10 Haziran 2021 Perşembe, 10:00

Zoom üzerinden gerçekleştirilecektir.

Not: Zoom linki adaylara email ile iletilecektir.

Ayrıntılı bilgi için lütfen üniversitenin lisansüstü başvuru sayfasını ve bölümün sıkça sorulan sorular sayfasını kontrol ediniz.

YBS Doktora programı hakkında daha fazla bilgi için:

e-mail: misgrad (at) boun.edu.tr