Bölümümüzde yüksek lisans öğrencisi olan Sedanur Yıldız'ın ekibi TİO, Kuveyt Türk'ün bu yıl üçüncüsünü düzenlediği hackathonda geliştirdikleri Çember isimli uygulamayla birinci oldular. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Fatih Alagöz'ün de jüri üyelerinden biri olduğu hackathonda ön elemeyi geçen 28 ekip yarıştı.

Para biriktirmenin bilinen en kolay yolu Çember, geleneksel altın günü yöntemini bireysel birikim yapmayı kolaylaştıran bir uygulamaya dönüştürüyor. Sosyal dayanışma ile özellikle genç profesyonellerin para biriktirme sorununu çözmeye odaklanan uygulamada, kullanıcılar finansman ihtiyacı duydukları ortak bir konu ve miktarı hedefleyerek kendi sosyal çevreleri ile bir çember oluşturabiliyor veya Kuveyt Türk garantörlüğünde tanımadıkları insanlarla da bir çembere katılarak birikim yapabiliyorlar. Uygulama ile her ay bir kişiye, hedeflenen miktar sağlanmış oluyor.

Kuveyt Türk'ün sağladığı APİ ile müşteri bilgileri ve transferlerin uygulama ile entegre çalışmasını da sağlayan TİO ekibi sosyal güdülenme ile para biriktirmenin yeni bir yolu olarak Çember uygulamasını hayata geçirmek için Kuveyt Türk ile görüşmelere devam ediyor.