Başvuru Şartları ve Kabul Kriterleri

Yüksek Lisans Başvuru ve Kabul Kriterleri:

Yönetim Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans programı 2021/2022 1. Dönem kontenjanı 12 kişidir (Dil hazırlık sınıfı kontenjanı yoktur). Program 2021/2022 Bahar Dönemi için yeni öğrenci kabul etmeyecektir.

• Başvurular her yıl akademik takvimde belirtilen tarihlerde Kayıt İşleri Müdürlüğüne yapılır. 2021/2022 1. Dönem için başvuru tarihleri: 26 Nisan - 21 Mayıs 2021'dir.
  • Programa dört yıllık lisans eğitimi almış olan herkes başvurabilir. Mezun olunan bölümle ilgili bir kısıtlama yoktur.

Başvuru için aşağıdaki şartların yerine getirilmesi gerekir:

• Lisans eğitimini en az 2.75/4.00 veya denk bir genel not ortalaması ile bitirmiş olmak. Şayet aday henüz mezun olmamışsa, başvuru sırasında minimum 2.55 GNO ile başvurabilir. Ancak bu şartlı başvurudur. Kayıt olunabilmesi için mezuniyet GNO'su minimum 2.75 olmalıdır.
  • Lisansüstü Eğitim Sınavı'ndan (ALES'den) EA puan türünde en az 75 puan veya GMAT'ten en az 600 puan veya (GRE sayısaldan en az 155) puan almak.
  • Aşağıdaki belgeleri kayıt sırasında elektronik olarak sisteme eklemek:
    • 4 yıllık bir üniversiteden alınmış lisans diploması veya mezuniyet durumunda olan adayların bu durumlarını belgeleyen resmi bir yazı.
    • Adayların eğitimleri sırasında almış oldukları dersleri ve notları gösteren resmi bir belge.
    • Üniversitece kabul edilen ve İngilizce seviyesini gösteren, YADYOK tarafından onaylanmış belge.
    • İki adet referans mektubu (Boğaziçi Üniversitesi, Yönetim Bilişim Sistemi bölümü mezunları dışındakiler için)
    • Kayıt İşleri Müdürlüğü'nce istenen diğer belgeler.

Bilim Sınavı Tarihi:

• Yazılı Sınav: 3 Haziran 2021 Perşembe 17:00

Belirtilen materyallerdeki konularla ilgili Zoom uzerinden yazılı sınav yapılacaktır.

Bilim sınavı içeriğine ulaşmak için tıklayınız..

• Sözlü Sınav (Mülakat): 8-9 Haziran 2021 Salı-Çarşamba 10:00

Zoom üzerinden gerçekleştirilecektir.

Not: Zoom linki adaylara email ile iletilecektir.

Ayrıntılı bilgi için lütfen üniversitenin lisansüstü başvuru sayfasını ve bölümün sıkça sorulan sorular sayfasını kontrol ediniz.

YBS Master programı hakkında daha fazla bilgi için:

e-mail: misgrad (at) boun.edu.tr